Koga i što može liječiti homeopatija?

Živimo u stresnom i otuđenom vremenu u kojem se čovjek vrlo često osjeća bolesno. Bolestan i u duhu i tijelu i ne zna kako se nositi sa svojom bolešću.

Novo doba je postavilo mnoge znanstvene temelje i otkrića koja su olakšala život, ali priroda se ipak ne da forsirati, ne da se ugurati u uske okvire koje je odredio razum, a koji je izgubio ono najvažnije – ČOVJEKA.
Gdje je ostala ljudska umjerenost u svijetu u kojem je naš život iz godine u godinu mukotrpniji, teži, ne zdraviji i ne prirodniji, a čini se i besmisleniji? Čovjek teži ponovnom vraćanju u središte pozornosti i ne želi ostati pasivan predmet u rukama visokotehnološke medicine.

Nezadovoljstvo određenim načinima konvencionalnog liječenja i odnosa spram pacijenta uzrokuje potrebu za potpunijim pristupom održanju zdravlja te u slučaju bolesti cjelovitom odnosu spram oboljelog organizma.

Homeopatija poštuje zakone zdravlja, bolesti i snage i pomoću nje moguće je potaknuti organizam na što prirodnije funkcioniranje. Promatranjem cijele osobe (uma, emocija i tijela) homeopatija ponovno pronalazi čovjeka.

Homeopatijom do zdravlja?

Homeopatiju možemo primjenjivati kod trudnica i na taj način tretiramo i majku i dijete da što spremnije dođe na svijet. Trudnice vrlo često imaju tegobe u trudnoći i homeopatija je pravi izbor za njih jer znamo da drugi konvencionalni lijekovi nisu preporučljivi. Kada trudnica lako prođe kroz trudnoću homeopatija joj može pomoći da se što bolje pripremi za porod i da porod bude brz, lagan, bez komplikacija i stresa za nju i dijete.

Novorođenče je odmah izloženo različitim štetnim utjecajima i da bi ga sačuvali možemo ga liječiti homeopatijom od prvog dana. Radi li se o grčevima, nicanju zubića, prehladama i stalim nedaćama djetinjstva prvi izbor može biti homeopatija. Na taj način čuvamo imunitet i zdravlje djece.
Pubertet je isto „teško“ razdoblje kako za tinejdžere tako i za roditelje. Zašto se mučiti kada homeopatija nudi mogućnost jednostavnog prolaska kroz taj period. Akne, ljubavni problemi, ne pronalaženje sebe, ne motiviranost, problemi u učenju…..i još puno toga može biti riješeno homeopatijom.

Kada odrastemo dolaze nam novi problemi, stresovi, gubitci, samoća, financijske teškoće, ako ostanemo bez ideja, želja, samopouzdanja, ako nas melju na poslu, kod kuće ne funkcioniramo….. nije rješenje uzeti lijekove i gurnuti problem u ćošak već otvorenih očiju, bistrog uma krenuti u pravom smjeru. Pravi smjer nudi homeopatija!
Kada ostarimo bilo bi lijepo biti sa što manje tegoba proživjeti duboku starost. Eto opet homeopatije!

Koje bolesti liječi?

Može pomoći kao prva pomoć kod ozljeda, udaraca, nagnječenja, šoka od traume;
kod akutnih bolesti kao što su gripa, viroza, prehlada, proljev, povraćanje;
kod kroničnih bolesti: glavobolje, nesanice, alergije, bronhitisa, astme, gastritisa, opstipacije, cistitisa, ginekoloških tegoba, kožnih bolesti;
olakšava period PMS-a, trudnoće, poroda, menopauze.
Sve aktivnosti koje se provode na klijentu u sklopu tretmana alternativne medicine imaju za cilj osobu dovesti u mentalni, emocionalni i fizički balans. Svi savjeti i preporuke usmjereni su poboljšanju zdravlja i kvalitete života i nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane za Vaše zdravlje obratite se svom liječniku. Ako znate ili pretpostavljate da imate zdravstveni problem, preporučuje se zatražiti savjet liječnika prije nego započnete s bilo kojim programom i tretmanom.
Copyright © 2023 Zdravka za zdravlje d.o.o. | Izrada web stranice: Digitalne ideje
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram