Homeopatski pripravci i način propisivanja

Homeopatski pripravci se dobivaju postupkom potenciranja tako da se originalna supstanca postupno razrjeđuje uz ritmičko protresanje. Kako se smanjuje masa fizičke supstance, tako se povećava njena energetska vrijednost.

Homeopat određuje homeopatski pripravak na osnovu mentalne, emocionalne i fizičke slike životinje. Pripravci su najčešće u obliku kapi ili kuglica.

Primjena homeopatskih kuglica kod životinja

Pripravke bi po mogućnosti trebalo staviti direktno na sluznicu usta ili ih otopiti u vodi te špricom aplicirati u usta. Životinja ne mora nužno popiti svu tekućinu u kojoj se otopila kuglica. Važno je homeopatske pripravke ne miješati s hranom. Potrebno ih je dati minimalno 15 minuta prije ili poslije obroka.

S obzirom na to da su homeopatski pripravci osjetljivi, evo nekoliko savjeta za primjenu i čuvanje homeopatskih pripravaka:

1. Homeopatske kuglice potrebno je uzimati plastičnom žličicom ili čepom bočice. Ne dirati ih prstima.

2. Barem 15 minuta prije i 15 minuta poslije uzimanja homeopatskog pripravka životinja ne bi trebala jesti.

3. Vrećicu s homeopatskim kuglicama treba dobro zatvoriti i ne izlagati suncu ili jačim elektromagnetskim zračenjima (mobitel, kompjuter, TV, mikrovalna itd). Dobro ju je omotati aluminijskom folijom.

4. Bilježite sve promjene ili reakcije kao i važne događaje kako bi ih mogli reći svom homeopatu kod sljedećeg posjeta.

5. Nije preporučljivo davati životinji homeopatske kuglice bez konzultacije s homeopatom jer subjektivni faktor može onemogućiti da vidimo važne objektivne simptome kod životinje, ali i u obitelji.
Sve aktivnosti koje se provode na klijentu u sklopu tretmana alternativne medicine imaju za cilj osobu dovesti u mentalni, emocionalni i fizički balans. Svi savjeti i preporuke usmjereni su poboljšanju zdravlja i kvalitete života i nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane za Vaše zdravlje obratite se svom liječniku. Ako znate ili pretpostavljate da imate zdravstveni problem, preporučuje se zatražiti savjet liječnika prije nego započnete s bilo kojim programom i tretmanom.
Copyright © 2023 Zdravka za zdravlje d.o.o. | Izrada web stranice: Digitalne ideje
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram