O kolačićima

Dragi posjetitelji, suvremene se web stranice koriste mogućnošću pohranjivanja ‘kolačića’ kako bi vaše web pretrage bile brže, jednostavnije i učinkovitije.

I mi koristimo kolačiće prvenstveno s ciljem poboljšanja vašeg korisničkog iskustva.

Kako bi sve bilo u skladu s propisima, za prikupljanje i pohranu ovih podataka potrebno je vaše dopuštenje. Ako nastavite koristiti ove web stranice, smatrat ćemo da ste to dopuštenje dali, tj. da ste pročitali, razumjeli i prihvatili uvjete korištenja vezane za kolačiće i pravila privatnosti. Ako te uvjete ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite sadržaje s naše web stranice. Imate li bilo kakvih pitanja vezanih za kolačiće i pravila privatnosti, slobodno nas kontaktirajte mailom na info@zdravkazazdravlje.hr.

U svakom trenutku možete izbrisati i blokirati kolačiće u svom web pregledniku. Nakon toga ćete i dalje moći koristiti web stranice, no neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo boljim više neće uredno funkcionirati.

Tijekom vremena ove ćemo web stranice mijenjati i smatrat ćemo da ste pristankom na korištenje ovih web stranica ujedno pristali i na sve izmjene sadržaja i uvjeta koje će tijekom vremena biti potrebne.

Što su kolačići?

Kolačići (engl. cookies) predstavljaju skupove informacija koji se pohranjuju na osobno računalo u trenutku pregledavanja web stranice. Kolačići obično spremaju postavke za web stranicu poput jezika koji preferirate ili adrese, a mogu pohraniti i osobne informacije poput imena i e-mail adrese, no samo ako im vi to dozvolite. Web stranice nemaju pristup informacijama koje im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama s vašeg računala. Pomoću postavki u svom web pregledniku možete odobriti ili ne odobriti zahtjeve za spremanje kolačića, možete brisati kolačiće i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

“Kolačići” nam, dakle, omogućuju da bolje razumijemo vaše preference utemeljene na prošlim aktivnostima na samoj stranici, zbog čega možemo poboljšati i kvalitetu vašeg korisničkog iskustva, no ako ne želite pohranjivati kolačiće na svom računalu, trebate ih onemogućiti u postavkama svog web preglednika. Više o kontroliranju i konfiguriranju postavki kolačića za svaki pojedini web preglednik možete doznati na službenim web stranicama preglednika koji koristite (neki od najpoznatijih web preglednika su npr. Chrome, Microsoft Edge, Mozilla itd.). Ne zaboravite – nakon onemogućivanja kolačića, neke od funkcionalnosti na web stranicama više neće moći biti korištene.

Koje vrste kolačića postoje?

STALNI KOLAČIĆI – ostaju na računalu nakon zatvaranja web preglednika, a pomoću njih web stranice pohranjuju podatke poput imena za prijavu ili lozinke.

PRIVREMENI KOLAČIĆI – uklanjaju se s računala nakon zatvaranja web preglednika, a pomoću njih web stranice pohranjuju privremene podatke, npr. stavke u košarici za kupnju.

KOLAČIĆI PRVE STRANE – dolaze s web stranice koju pregledavate, a mogu biti stalni ili privremeni.

KOLAČIĆI TREĆE STRANE – dolaze s reklama drugih web mjesta koje se nalaze na web stranici koju pregledavate i pomoću njih se u marketinške svrhe može pratiti ponašanje na internetu.

Korištenje kolačića na ovim web stranicama

Ove web stranice koristi stalne i privremene kolačiće, te kolačiće trećih strana. Kolačiće koristimo prvenstveno zbog poboljšanja korisničkog iskustva, ali i za mjerenje posjećenosti web stranice, prikazivanje oglasa i praćenje konverzija. Ti su svi podaci anonimni i preko kolačića se ne može otkriti vaš osobni identitet.

Pomoću kolačića trećih strana, poput Googlea i Facebooka, možemo prikupljati različite podatke o načinu na koji koristite ove web stranice, o samoj posjećenosti stranice, podatke o IP adresi, o jeziku kojim se služite, operativnom sustavu kojeg koristite na svom računalu i sl. Ti su svi podaci anonimni i preko kolačića se ne može otkriti vaš osobni identitet.

Za mjerenje posjećenosti web stranice koristimo servis Google Analytics. Ako želite onemogućiti spremanje kolačića od strane Google Analyticsa, posjetite ovaj link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Više informacija o kolačićima općenito, o njihovoj ulozi i mogućnostima blokiranja i brisanja možete pronaći na ovome linku: http://www.youronlinechoices.com/hr/

Hvala vam na razumijevanju i hvala što ste tu!
Sve aktivnosti koje se provode na klijentu u sklopu tretmana alternativne medicine imaju za cilj osobu dovesti u mentalni, emocionalni i fizički balans. Svi savjeti i preporuke usmjereni su poboljšanju zdravlja i kvalitete života i nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane za Vaše zdravlje obratite se svom liječniku. Ako znate ili pretpostavljate da imate zdravstveni problem, preporučuje se zatražiti savjet liječnika prije nego započnete s bilo kojim programom i tretmanom.
Copyright © 2023 Zdravka za zdravlje d.o.o. | Izrada web stranice: Digitalne ideje
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram