Homeopatski pripravci

Homeopatski pripravci mogu biti mineralnog, biljnog, životinjskog i organskog podrijetla. Dobivaju se postupkom potenciranja, na način da se originalna supstanca postupno razrjeđuje uz ritmičko protresanje. Kako se smanjuje masa fizičke supstance, tako se povećava njena energetska vrijednost. 

Pripravci su jako razrijeđeni, pa stoga ne mogu biti toksični, ne izazivaju nikakve nuspojave, niti postoji mogućnost navikavanja na njih.

Homeopatski pripravci nisu testirani na životinjama.

Načini propisivanja homeopatskih pripravaka

Homeopat, nakon što obavi iscrpan razgovor s osobom, propisuje homeopatski pripravak s ciljem da ublaži trenutne tegobe, ali i da potakne samoiscjeljujuće snage organizma što osigurava dugoročno zdravlje.

U homeopatiji se svaka osoba promatra kao cjelovito, jedinstveno, specifično biće. Uzimajući anamnezu, homeopat dobiva uvid u emocionalne, mentalne i fizičke simptome osobe i prema njima određuje koju je supstancu potrebno uzeti.

Homeopat može propisati pojedinačni pripravak (klasična homeopatija) ili kombinaciju pripravaka (klinička homeopatija).

Homeopatski se pripravci mogu koristiti kod akutnih ili kroničnih bolesti, te kao prva pomoć. Homeopatijom se mogu tretirati sve osobe, uključujući djecu i trudnice. Jednako uspješno tretiraju se biljke i životinje.
Sve aktivnosti koje se provode na klijentu u sklopu tretmana alternativne medicine imaju za cilj osobu dovesti u mentalni, emocionalni i fizički balans. Svi savjeti i preporuke usmjereni su poboljšanju zdravlja i kvalitete života i nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane za Vaše zdravlje obratite se svom liječniku. Ako znate ili pretpostavljate da imate zdravstveni problem, preporučuje se zatražiti savjet liječnika prije nego započnete s bilo kojim programom i tretmanom.
Copyright © 2023 Zdravka za zdravlje d.o.o. | Izrada web stranice: Digitalne ideje
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram