Područja primjene homeopatije

Homeopatija poštuje zakone zdravlja, bolesti i snage i pomoću nje je moguće potaknuti organizam na što prirodnije funkcioniranje. U nastavku su navedena područja na kojima se primjenjuje.
Medicina

Zbog sve većeg obilja koje nam je dostupno, otrova i kemijskih supstanci koje svakodnevno unosimo u organizam, napretka tehnike, stresova kojima smo izloženi, raznih zračenja …. sve češće obolijevamo i sve teže se liječimo. Zakazala je i samoregulacija organizma jer je tijelo preopterećeno svim i svačim. Klasični lijekovi su previše agresivni i imaju niz nus pojava, a činjenica je da smo zbog učestale i prekomjerne potrošnje iscrpili njihovu učinkovitost. Pokazala se potreba vratiti se prirodnim načinima liječenja. Jedno od tih je i homeopatija koja na cjelovit način doživljava i liječi osobu, a ne samo bolest. Ona ponovno pokreće samoregulaciju i dovodi tijelo u balans.

Veterinarska medicina

Naši kućni ljubimci su također izloženi različitim kemijskim supstancama koje koristimo u kućanstvu te aditivima, konzervansima, otrovima…. nepravilnoj prehrani i obolijevaju od istih bolesti kao i mi (pored svojih kojih je ionako previše). Sve to narušava njihovu sposobnost samoregulacije (koja je kod životinja dobro razvijena). No, što je previše, previše je! Nestala je samoregulacija zbog previše različitih supstanci koje životinji ne odgovaraju i pojavile su se alergije različitog uzroka, različite kronične bolesti i općenito pretjerana osjetljivost. Vlasnici su to shvatili i okreću se prirodnim načinima liječenja. Jedno od prirodnih metoda liječenja je i homeopatija. Životinje izvrsno reagiraju na homeopatske kuglice koje ih dovode u balans. Kod uzimanja slučaja se vodi računa i o mentalnoj slici, željama i averzijama životinje, a ne samo o simptomima. Vi najbolje znate da ne postoje dvije iste životinje pa čak i ako su iste pasmine. Svaka ima svoj karakter i to je važno u određivanju homeopatskog pripravka.

Stomatologija

Zahvaljujući napretku stomatologije, lako je doći do prekrasnog osmjeha. Vrlo često zahvati u usnoj šupljini znaju biti bolni, neugodni i ometaju normalno funkcioniranje. Homeopatija može pomoći da sve bude manje traumatično, manje bolno, a vrlo često može riješiti problem na prirodan način. Posebno je učinkovita u rješavanju straha zbog odlaska stomatologu, sprječava nastanak komplikacija i ubrzava izlječenje.

Agronomija

Globalnim napretkom, sve većim zagađenjem biljaka i tla (zbog korištenja pesticida i drugih sredstava) pokazalo se neophodnim tretirati biljke prirodnim načinom kako bi sačuvali svoj opstanak. Prehrambeni ciklus stalno kruži i vraća se ili čovjeku ili biljci ili životinji. Svijest o eko poljoprivredi je već zaživjela kao i primjena prirodnih sredstava u tretiranju biljaka. Jedna od tih metoda je i homeopatija. Začetnik primjene ove metode je naš Rudolf Steiner.
Sve aktivnosti koje se provode na klijentu u sklopu tretmana alternativne medicine imaju za cilj osobu dovesti u mentalni, emocionalni i fizički balans. Svi savjeti i preporuke usmjereni su poboljšanju zdravlja i kvalitete života i nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane za Vaše zdravlje obratite se svom liječniku. Ako znate ili pretpostavljate da imate zdravstveni problem, preporučuje se zatražiti savjet liječnika prije nego započnete s bilo kojim programom i tretmanom.
Copyright © 2023 Zdravka za zdravlje d.o.o. | Izrada web stranice: Digitalne ideje
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram